WK綜合論壇, WK综合论坛

查看:8831 回復:17 發表於 2021-4-21 01:18:29
累計簽到:1303 天
連續簽到:8 天

羅湖恐怖事件(100%真人真事) [複製鏈接]

羅湖恐怖事件(100%真人真事)5 V5 ]. Q) C! m- {: N

* E6 ?% I% g1 c8 }( S* d5 c. R時間: 農曆七月十四、十一點三十分
7 A9 [/ ]  ?1 |% }/ E: W: A/ z* N# Y% M地點: 羅湖出境大樓6 e7 P) T- ~4 U+ i
: ^3 B4 c9 A( \1 V: p
本人係羅湖某department 職員、個曰係農曆七月十四、係十一點半既時候、已經冇咩人過關.5 \! |. M5 x7 s9 x+ b
所以個大出境大樓已經冇咩人喇. 0個個時候因為我要寫log book 既關係、所以係一個黑暗既角
* M( p# O/ E& [+ I. S. l! t落度寫、順便偷下懶、等收工.
& l1 O+ K: N9 e  A9 C/ L! b: k6 y5 ^% p( D
突然、有隻手係我背後度搭落黎、用低沈既話氣叫: "亞sir". 咁我向後一望、係一個大摡80 5 r1 O* ]) a0 f" {2 [% f
歲既亞伯. 然後個亞伯拎住自己張身份証、問我:"亞sir、點樣可以取消張身份証、申請死亡証呀?".
! [: }1 S, J+ a8 `我當時望下張身份証、以為自己眼花、所以再望多幾下、點知真係個亞伯個樣. 我心諗唔係咁邪呀、==
4 a+ b1 S/ S- Q3 b0 }* N# @$ q彩又唔見我中.) L5 j. K% A* |/ F% Y; {
我即刻嚇度標冷汗、腳又震,勁想走、但係又唔走得、因為著住制服.
, q. j) F+ N7 q' r* [( {
1 F& d' h: |7 r我靜左十幾炒、之後我就扮冷靜、同佢傾計.1 r9 p. M% l1 J, u0 v
我問: "幾時唔係度架?"
) H2 F* t0 U7 e3 i+ N# f$ f3 y亞伯眼濕濕咁答: "早兩曰囉、無端端咁就唔係度喇."
8 F2 \! {0 L- ~; u3 H4 P# _我當時想叫出黎、但係又驚我一叫、個亞伯俾我鬼樣我睇.) a2 \) C: G' {4 L0 c
我再問: "係邊度過身架?"
" e3 V) e( q8 r# U2 |佢答我: "係深圳.", L9 E: l9 z$ R4 t
咁我就問: "咁我以家有咩幫到你呀?"0 J# M& g4 |/ p  M6 g
佢就話: "咩都唔洗、淨係幫我老婆申請張死亡証. / |$ w6 A9 V+ O; Q) y
我就話: "你老婆、乜唔係你咩?"; G4 C- e/ s+ K3 D, v' r
佢話: " 大吉利是、我老婆、唔係我呀."! t0 L' r3 l+ Z! M
我話 :"咁你又拎你張身份凡証俾我睇?" 6 j* o* e2 Q5 e& p4 s: y$ m- y. ~4 k
佢話: "下、係我個張咩." 跟住佢就望一望、拎左第二張出黎. 佢話: "亞sir、唔好意思、我老得滯、眼! b3 _  ]+ S+ v! y
花、睇錯左."
* V& x; F9 H+ L( N% f. b我就足足鬧左佢成十分鐘、話: "唔好玩喇亞伯、嚇死人喇、七月十四攪d咁既野......"
* ^9 U' O9 {% q" y' M個亞伯就好唔好意思咁、係咁話對唔住.....
1 d5 o3 b1 T% }7 z) o
& Z3 q9 g( ?  M( s- V3 `真係100%真人真事、全羅湖同事都知...我個時真係好驚、諗番都幾好笑....見過咁多次死人都冇今次咁
$ l  M, r/ F6 I; J$ Z
9 a# Z  P; Y( I
桃妖视频站,海量在线视频任你播
累計簽到:355 天
連續簽到:7 天
VIP精品區,資源無限好賺金任務區,輕松賺金幣
加入VIP,享受高級特權宣傳賺金又升級,超級棒
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:87 天
連續簽到:1 天
都是一些文字的描述沒有照片的佐證
累計簽到:8 天
感谢分享,感觉头皮发麻了
累計簽到:1089 天
連續簽到:7 天
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:1146 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:38 天
連續簽到:20 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:2 天
感謝大大的辛勞分享!

回復樓主 親!! 下午好,中午養足了精神嗎?讓我們一起渡過下午茶時間,WK有您更精彩!

分享同時學會感恩,一句感謝的話語,就是最大的支持!  歡迎交流討論